Зараз на сайті  

На сайті 208 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

88CA0F17-F47D-4935-9919-5953B1157A98Новий метеопост та лабораторії для біологічних досліджень і екологічного моніторингу найближчим часом планують відкрити в Науково-навчальному центрі «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

Про це розповів директор ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак. За його словами, протягом двох днів - з 22 по 23 червня 2019 року в науково-навчальному центрі «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова з робочим візитом перебувала заступник декана факультету природничо-географічної освіти та екології, завідувач кафедри географії, доцент, кандидат географічних наук Валентина Георгіївна Щабельська. В рамках візиту вона зустрілася з директором національного природного парку «Синевир» Миколою Дербаком. Під час зустрічі разом з доцентами кафедри біології, к.б.н. Олександром Пархоменко та Наталією Мельниченко, обговорили питання співпраці та проходження практики студентами вузу на території національного парку. Зокрема, було домовлено про встановлення метеорологічного посту, який використовуватимуть для спостереження і студенти, і працівники національного парку. Також розглянули питання відкриття нових лабораторій для біологічних досліджень та екологічного моніторингу, які використовуватимуть для навчання студентів , і для роботи наукових співробітників природоохоронної установи.
Завдяки підтримці декана факультету природничо-географічної освіти та екології, доцента, кандидата педагогічних наук Ганни Володимирівни Турчинової, ННЦ «Синевир» втілює нові ідеї та проекти. Зокрема, тут облаштували спортивний майданчик для студентів.025B3AB4-233E-4C8E-956B-DA265AA924FF
Директор НПП «Синевир» Микола Дербак також під час зустрічі подарував гербарій рідкісних рослин та фото бурих ведмедів для Музею біології НПУ ім. М.П. Драгоманова.
Під час візиту, Валентина Щабельська також відвідала НПП «Синевир». Вона побувала на науково – дослідній ділянці з рідкісними рослинами та на оліготрофному сфагновому болоті Глуханя, відвідала офіс парку та візит-центр, побувала на екскурсії в Центрі реабілітації бурих ведмедів та на озері Синевир. Унікальна природа, багатий рослинний та тваринний світ, неповторна історико-культурна спадщина - все в комплексі дає унікальний матеріал для вивчення під час практики для студентів вишу різних спеціальностей. Тож ННЦ «Синевир» радий прийняти для оздоровлення та відпочинку всіх бажаючих!

   
© ALLROUNDER