Зараз на сайті  

На сайті 168 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

618551A3-A4F9-4A3C-84A3-70A002CE479CЛіто – найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають діти. Адже це найдовший період відпочинку, нових пригод, подорожей, знайомств. Але коли все це поєднується з користю та оздоровленням, цікавими та незабутніми враженнями від подорожі нашою мальовничою Україною – взагалі чудово.

Уже вдруге з благословіння отця Михаїла група вихованців Духовно-просвітницького центру «Держава» під опікою матушки Любові та учителів 21 липня вирушили у чотирьохденну подорож дивовижним Закарпаттям.

Свій відпочинок діти розпочали із подорожі до с. Пилипець Міжгірського району, де покатались на одній із найдовшій за протяжністю (1650 метрів) канатно-крісельній дорозі до середини гори Гимба (Гемба) та із захватом милувались прекрасними гірськими краєвидами. Потім відвідали водоспад Шипіт -- один з найкрасивіших в Західній Україні.5B8906B5-3FA4-4587-8A94-819CEE33122A

Далі усі вирушили до Реабілітаційного центру бурого ведмедя в Національному природному парку «Синевир», де із дозволу працівників центру почастували клишоногих різноманітним смаколиками.

Дихаючи цілющими пахощами свіжого повітря, діти піднялися в гори, щоб побачити одне із семи чудес України – озеро Синевир, яке одночасно є найбільшим і найглибшим високогірним озером України та справедливо вважається найкоштовнішим природним скарбом однойменного Національного природного парку та однією з візитних карток Українських Карпат.3D083A08-EE85-45BD-8ECD-86674354CEDD

Перший день подорожі завершився в селі Колочава, де на дітей чекала смачна вечеря та комфортний відпочинок у Науково-навчальному центрі «Синевир» Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Там усі мали змогу прийняття процедури в чанах із теплою мінеральною водою та напитися лікувальної води із мінерального джерела «Колочава».7486FA31-AD1F-4178-BD71-B7ACC5C0906B

Наступним етапом подорожі стала зупинка у Велятино та відвідини басейнів із термальною водою.

Духовно збагатилися та приклалися до мощів преподобного Алексія Карпаторуського (частинка мощів цього святого покладена у вівтарі Свято-Воскресінського храму у Віньківцях) у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі. Там же відвідали музейну кімнату, присвячену подвижницькому життєвому шляху та боротьбі за православ'я на Західній Україні преподобного Алексія (в миру Олександр Іва́нович Кабалю́к). Також там зберігається дуже цікава колекція ікон.

Подорож завершувалась переїздом у Солотвино та купанням у солоному озері, що має унікальні цілющі властивості, адже вода у ньому за своїми лікувальними якостями аналогічна водам Мертвого моря.

Усю дорогу додому вихованці Центру із захопленням наввипередки ділились свої враженнями від подорожі чудовим та гостинним Закарпаттям.

А ми хочемо від усієї душі подякувати людям, які зробили цю поїздку можливою та такою незабутньою: Лілії Мартинюк -- кандидату в депутати Верховної Ради України, а також директору Віньковецького сирзаводу – Пшибельському Руслану Броніславовичу, який щороку абсолютно безкоштовно надає нашим дітям молочні продукти.

Батьки, вчителі та діти щиро вдячні митрополиту Антонію (Пеканичу), управділами УПЦ, за благословенну допомогу та святі молитви, які нас підтримували в дорозі. Духовно-просвітницький центр "Держава" та громада Свято-Воскресінського храму також безмежно дякують головному спонсору Горенюку Олександру Івановичу за основну фінансову допомогу, яку він надав для оренди автобуса. Висловлюємо подяку директору Національного парку природи "Синевир" Дербаку Миколі Юрійовичу, ректору Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Андрущенко Віктору Петровичу, директору Науково-навчального центру (ННЦ) «Синевир» Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Дербаку Анатолію Юрійовичу та його дружині Дербак Оксані Юріївні за комфортне проживання та смачне харчування діток.

Велика вдячність водію Футорному Миколі – за професійну майстерність, а усім добрим людям, які нас приймали – за щиру гостинність.

Усі учні, батьки та вчителі щиро дякують отцю Михаїлу, матушці Любові за батьківську опіку та турботу, адже усім відомо скільки сил потрібно докласти, щоб організувати таку подорож.

Дорогі наші благодійники, ми молимося за вас і просимо Господа, щоб він покрив вас своєю благодаттю, дав здоров'я преміцного, сил та наснаги у труді. А Матінка Божа нехай оберігає вас від усього лихого у житті. — с Матушка Любов и ещё 9.

   
© ALLROUNDER