Зараз на сайті  

На сайті 71 гість та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

Andruschenko_rushn_n_1.jpg

У науково-навчальному центрі «Синевир» щороку проходять практику сотні студентів різних факультетів Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

У науково-навчальному центрі «Синевир», що розташований на околиці села Колочава, щороку проходять практику сотні студентів різних факультетів Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова. Унікальна природа Карпат, багатий рослинний та тваринний світ, неповторна історико-культурна спадщина — все в комплексі дає матеріал для вивчення і роздумів.

І ось дві приємні новини. Перша. З нового року до переліку факультетів, студенти яких проходять практику на території Національного природного парку «Синевир», додається ще й інженерно-педагогічний. Декан факультету Дмитро Кільдеров разом з ректором вишу, професором Віктором Андрущенком відвідали ННЦ «Синевир». З директором парку Миколою Дербаком обговорили поглиблення співпраці. Вирішено, що з 2020-го проходитимуть практику студенти кафедр промислової інженерії та сервісу харчових технологій, деревообробної, дизайну, готельно-ресторанної справи, туризму.

Друга гарна новина — насамперед для випускників шкіл Тереблянської долини. Делегація зі столичного вишу разом з директором НПП «Синевир» Миколою Дербаком, головою Синевирської сільради Миколою Куруцом, директором науково-навчального центру «Синевир» Анатолієм Дербаком завітали до Синевирської загальноосвітньої школи I-ІІІ ступенів. Директор навчального закладу Михайло Дем’ян розповів, що у школі, яка вважається однією з найбільших у області, — навчається понад шістсот учнів.

Чимало талановитих дітей з цієї гірської глибинки прагнуть здобути вищу освіту. Тому під час зустрічі старшокласники цікавилися у ректора Віктора Андрущенка (на знімку — у центрі) багатьма питаннями. Професор детально розповів молоді про університет, який входить до десятки кращих в Україні.

Він запросив старшокласників завітати до Києва. Їм влаштують День відкритих дверей, аби зблизька відчули, як пульсує життя закладу, побачили його потужну базу, поспілкуватися з викладачами. На завершення В. Андрущенко подарував школі комп’ютер та спортивні м’ячі. А М. Дем’ян подякував за презент і вручив гостю символічний подарунок — рушник, вишитий учнями.

Фото надане НПП «Синевир».

   
© ALLROUNDER