5rwOz7nGF4cСтуденти Національного педагогічного університету ім. М Драгоманова гостювали в НПП «Синевир» Вже кілька років у Колочаві функціонує науково-навчальний центр Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, що сприяє проходженню практик студентами туристичних та природничих спеціальностей вузу. Цими січневими святами група студентів університету знайомилась з НПП «Синевир», природою і традиціями цього краю. Молодь відвідала озеро Синевир, реабілітаційний центр бурих ведмедів, візит-центр, експозицію музею лісосплаву. 



Нагадаємо, науково-навчальний центр Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова розташований у мальовничому куточку Карпат – селі Колочава, на території Національного природного парку «Синевир». З одного боку поблизу корпусів бази протікає гірський струмок Квасовець, з іншого – в’ється річка Теребля, в якій залюбки влітку купаються відпочивальники. 

Надзвичайно багата флора та фауна краю, що є територією національного парку, багата історична спадщина, туристичний потенціал є невичерпним джерелом інформації для студентів різних спеціальностей – біологів, географів, екологів, менеджерів з туризму та інших. 

Науково-оздоровча база може прийняти і зручно розмістити близько 50 осіб. У будівлі є всі зручності. Бажаючі купаються у чані з мінеральною водою чи прогулюються до джерела, де можна вільно напитися лікувальної води. 

«Відкриття подібного осередку для проходження практичних робіт було просто необхідним для драгоманівців, - каже ректор вишу Віктор Андрущенко, - адже тут репрезентовані унікальні природні можливості для вивчення різноманітних дисциплін, окрім того студенти облюбували її і для активного відпочинку». 

Відпочивальникам на базі нудьгувати ніколи. Вивчення місцевості змінюється процедурами із оздоровлення, а ті – чергуються з пізнавальними екскурсіями. 

За прекрасний відпочинок та оздоровлення студенти щораз дякують всім, хто причетний до побудови науково-оздоровчого комплексу, а саме: директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку, ректору університету Віктору Андрущенку, першому проректору з організації навчально-виховної роботи і економіки Олегу Падалці та директору бази Анатолію Дербаку. Всі вони разом створили чудові умови для проходження практики, навчання та відпочинку студентів і викладачів університету.