Зараз на сайті  

На сайті 80 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

EJa2Dbh1o9s3 лютого 2017 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова відбулося засідання ректорату, де було розглянуто широкомасштабний амбітний проект «Зелений Університет» для науково-дослідного та екологічно-виробничого центру «Синевир» НПУ імені М.П. Драгоманова. На базі центру, що знаходиться на території Колочавської сільської ради Міжгірського району Закарпатської області України, студенти та викладачі нашого університету не лише відпочивають та оздоровлюються, але й проходять практику. Кафедра дизайну та реклами факультету філософської освіти і науки займалася його розробкою, а студенти презентували усім учасникам засідання проект розбудови цієї території.

Основною метою розробників було створення такої моделі центру «Синевир», який би функціонував увесь рік та поєднував розвиток і науково-навчального,  й оздоровчо-туристичного секторів цього центру.

U3nN7aqh1OwДо розробленого об’ємно-просторового макету майбутнього двоповерхового будинку з мансардою та місцевості, що до нього прилягає, автори-розробники додали мультимедійну презентацію, що представила аудіо-візуальний ряд характеристик як інтер’єру, так і екстер’єру будівлі. Подавши детальний аналіз свого проекту, вони розповіли і про внутрішнє оздоблення житлових приміщень та бібліотеки, а також про підхід до планування прибудинкової ділянки з метою комфортного та цікавого проведення часу і приємного відпочинку, де буде виділено місце під спортивні майданчики, дослідні ділянки, зони для творчості та майданчик для творчих робіт, майстерні, вольєр для тварин, технічні споруди та багато іншого.

Зацікавившись проектом, у ході засідання були поставлені влучні запитання технічно-інженерного характеру: наявності котелень, розміщення даху, врахування кошторису тощо, на які керівник проекту та декан факультету філософської освіти і науки компетентно й інформативно давали відповіді.

XGWIXpz0kvc

Ректор університету, професор Віктор Петрович Андрущенко підкреслив, що освоєння території Закарпатської області, у зв’язку з її мультикультурністю та багатонаціональністю, є особливо важливим аспектом у житті не лише нашого університету, але й усієї України. Звернувшись до учасників засідання, він наголосив, що НПУ імені М. П. Драгоманова є провідним в облаштуванні даної їй в опіку території с. Колочави, а тому необхідно добре обдумати як допомогти у розвитку цього регіону, зокрема, залучаючи й інші університети України до цієї роботи. Віктор Петрович закликав максимізувати зусилля усіх факультетів для реалізації цього проекту та подякував деканові факультету, професору Іванові Івановичу Дроботу, керівникові проекту та усім його виконавцям.

 

 

q4176LDhEWg

 

e-4uHufkSE4

jIr1GntEA84

 

Текст: прес-служба НПУ

Світлини: Марія Гальченко

   
© ALLROUNDER