Зараз на сайті  

На сайті 79 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

Шановні колеги!

   rector 3Чим ближче підходить час до завершення контракту з ректором університету, тим більш підступними стають атаки на університет з боку рейдерів. І хоча дехто з них знаходиться під слідством, напруга не зменшується. Вони намагаються розколоти університет, посіяти недовіру викладачів до студентів і навпаки, спаплюжити керівництво, особливо ректора. В хід ідуть абсолютизація суперечностей, відверта брехня, провокаційні заяви, ненормативні акції підбурених (і підкуплених!?) студентів.

   Нещодавно мені стало відомо, що проти ректора готується масштабна провокація: «підкидання конверту» з відповідно «позначеним» наповненням, наркотичних засобів чи зброї. Для ідентифікації «відбитків пальців» планується обробка порошком речей щоденного користування – авторучок, клавіатури персонального комп’ютера тощо. Відповідально заявляю: 1) хабарів не брав, не беру і брати не буду; 2) наркотичні засоби не вживаю і ніколи не вживав.

     Офіційну заяву щодо можливої провокації я подав до правоохоронних органів.

    Архітектура рейдерів зрозуміла: якщо спекуляція на дійсних і вигаданих недоліках у роботі університету, викриття немов би існуючих «злочинів» керівництва, типу нецільового використання коштів, невиправдана оренда університетських площ, продаж землі тощо не має під собою підстав, треба спаплюжити ректора і його найближче оточення. Чисельні перевірки різних контролюючих організацій показали: порушень чинного законодавства в університеті не виявлено; його діяльність носить позитивний характер. Здавалося б, все ясно і зрозуміло. Аж ні, підбурені студенти захоплюють приміщення, протестують проти оптимізації структури університету, ігнорують правила внутрішнього розпорядку, паплюжать викладачів, вимоги яких щодо якості освіти є для них просто не підйомними.

  Щоправда, група так званих активістів малочисельна. До речі, студенти ряду факультетів висловили щодо них свою недовіру. Однак, рейдери та їх поплічники не заспокоюються. В хід запускаються усе нові й нові плітки, здійснюються практичні інсинуації.

  Нещодавно на засіданні представників трудового колективу університету (близько 400 осіб) ректор звітував про результати своєї роботи (і роботи університету) за 2016 рік. Звіт опубліковано окремою брошурою, розміщено в Інтернеті, подано до Міністерства освіти і науки України. Обговорення Звіту засвідчило широкий спектр діяльності ректора. Рішення колективу щодо цього було позитивним.

   Що планують рейдери? Захопити університет. Збудити в ньому безчинства. Розігнати найбільш продуктивних працівників. Продати землю. А потім – знищити, перетворивши  центральний корпус під офіс чи готель.

  Чи влаштовує нас така перспектива? Допоки я ректор, буду боротись проти цього усіма можливими й неможливими засобами.

  Тим паче, що спроба руйнації Драгоманівського університету – лідера національної педагогічної освіти – інспірована «північним сусідом», який веде відкриту війну проти України і всього європейського світу. У мене складається враження, що підступні дії наших рейдерів умонтовані в широкоформатну операцію «Шатун», розроблену і фінансовану спецслужбами колишнього «старшого брата».

   Університет сьогодні – беззаперечний лідер педагогічної освіти України. Він твердо йде у ногу з часом, здійснює необхідні інновації, на які орієнтуються інші заклади педагогічної освіти. В університеті працює когорта дійсних науковців і педагогів, авторитет яких сягає не тільки загальноукраїнського, але й європейського простору освіти. Є у ньому особистості, цілком професійно підготовлені для роботи на посаді ректора університету. Майбутні вибори ректора мають стати прозорим і відкритим змаганням професіоналізму, науковості, педагогічної спроможності, розуміння стратегії розвитку університету, а не підступних «нашіптувань» з боку «утаємничених правдолюбців». Арбітром цих змагань буде колектив викладачів, студентів, співробітників.

  Особисто я прийму будь-яке рішення колективу. У нас чудовий педагогічний колектив, талановиті й креативні студенти, відповідальні співробітники. Я вірю у нього і знаю, що спільними зусиллями, згуртованою працею ми переможемо всіх наших ворогів і недругів.

З повагою,

Ректор Віктор Андрущенко

   
© ALLROUNDER