Зараз на сайті  

На сайті 58 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

synev 2

 

У сучасному суспільстві значну роль відіграє освіта та інновації, які сприяють прогресу. Зрозуміло, що освітня галузь повинна бути високопрофесійною, практикуючою і креативною. Тож хто готує кадри для освіти в Україні? Серед численних вузів педагогічного профілю одним із найуспішніших є Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, який очолює член-кореспондент НАН України, академік НАПН України, доктор  філософських наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Віктор Андрущенко.

     Багатотисячна армія студентів вишу має нагоду не лише здобувати якісну освіту, але й практикуватися. Ректор університету цьому приділяє велику увагу, всіляко сприяючи розвитку баз для польових досліджень, одна з яких знаходиться в Національному природному парку «Синевир», що знаходиться на околиці села Колочава. За останні роки тут проведено реконструкцію головного корпусу та побудовано ще один. Не забувають і про оздоровлення студентів, оскільки поряд знаходиться природне джерело з мінеральною водою, яке має лікувальні властивості; поблизу бази обладнано купіль, де можна оздоровитися чи просто приємно провести час.synev 1

Студенти під час практики не лише вчаться, проводять дослідження і спостереження, але й організовують екологічні акції, дбаючи про чистоту довкілля, і навіть виступають з концертними програмами на місцевих святах.

   Створення бази стало можливим завдяки співпраці Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова з Національним природним парком «Синевир». З 2011 року, коли керівники цих закладів Віктор Андрущенко та Микола Дербак підписали угоду про співпрацю, студенти проходять практику у цьому надзвичайному місці. 

 Ректор університету часто навідується сюди, зустрічається з місцевими педагогами, серед яких чимало вихідців з НПУ. Допомагає Драгоманівська родина місцевим школам, сприяючи постачанню туди підручників, комп’ютерної техніки тощо.

    Активізація роботи університету щодо практичної підготовки студентів зобов'язує  й надалі розширювати базу у Квасівці, будувати нові плани, адже НПП «Синевир» –  унікальна територія з багатством природного різноманіття, історико-культурною спадщиною, мовними особливостями тощо. Тож тут матимуть можливість проходити практику не лише студенти природничого напрямку, але й майбутні історики, краєзнавці та філологи.

Микола Дербак,

директор НПП «Синевир»

   
© ALLROUNDER