B9F01F42-1346-417F-B7D7-04EBBA009797Чергова група студентів Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова пройшла практику на базі науково-навчального центру «Синевир», що на околиці Колочави.

Практикуючись в Карпатах, студенти здобувають безцінний досвід, який їм знадобиться у майбутній професійній діяльності. Територія НПП «Синевир» дуже сприятлива для проходження практики, тож студенти щораз навідуються до нацпарку.
Ректор університету член-кореспондент НАН України, академік АПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Віктор Андрущенко цьому приділяє велику увагу, всіляко сприяючи розвитку бази у Колочаві. За його сприяння, а також всілякої підтримки завідувача кафедри іноземних мов природничих факультетів, кандидата біологічних наук, доцента Ганни Турчинової і завідувача кафедри туризму, доктора педагогічних наук, професора Василя Обозного база продовжує розвиватися і удосконалюватися. Відчувається підтримка й директора НПП «Синевир» Миколи Дербака.
До речі, останніми роками проведено реконструкцію головного корпусу, побудовано ще один корпус для викладачів. Оскільки поряд знаходиться природне джерело з мінеральною водою, яка має лікувальні властивості, поблизу бази обладнано купіль, де можна поправити своє здоров’я чи просто приємно провести час. D298EA6B-2DA9-42EE-8D85-272B1972F76C
Студенти під час практики не лише навчаються, проводять дослідження і спостереження, але й організовують екологічні акції, дбаючи про чистоту довкілля і навіть виступають з концертними програмами на місцевих святах. Так, недавно у Синевирсько-Полянській ЗОШ І-ІІІ ст. студенти організували концерт для місцевих школярів і вчителів, за що директор школи Олена Чуп щиро дякувала драгоманівцям, з якими, до речі, школа співпрацює вже не перший рік, - Анатолій Дербак, директор науково-навчального центру «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова.