297C0068-F261-47AB-9B06-37D8D4907DC7Зараз тут живуть четверо пернатих. Минулого року кількох птахів після проходження реабілітації випустили у дику природу.

Природнє середовище існування цих пернатих хижаків – безкраї небесні простори, однак зараз вони тимчасово оселились у вольєрах. У певний період життя кожен з цих птахів потребував підтримки та допомоги з боку людей.

Відкрили центр півтора роки тому. За словами працівників НПП «Синевир», головною метою було збільшити популяцію соколиних та зменшити використання їх у комерційних цілях. Адже випадки торгівлі дикими птахами – не рідкість. Вже кількох птахів після ребалітітації випустили в дику природу.

За птахами тут доглядають, як годиться. А їх раціон харчування нічим не відрізняється від природного. Одного з хижих птахів, який тут вже досить давно, привезли сюди напівживим, розповідають працівники центру. Ще одного мешканець Дніпропетровщини використовував для заробляння грошей на площі Театральній в Ужгороді. Чоловік пропонував перехожим фотографуватися з орлом за гроші. Така послуга коштувала 50 гривень. Птаха вдалося відвоювати на направити до ребалітаційного центру.

Працівники центру кажуть, до хижих птахів потрібен особливий підхід, і навіть вольєри оздобили гілочками дерев. Ці хижакі свободолюбиві, окрім тих, що виросли у неволі. Вони назавжди стануть залежними від людини і будь завжди повертатись туди, де їх вигодували та виховали. Однак ці птахи, за словами працівників центру, ще залишились вірними поклику природи, і зможуть адаптуватись у вільних умовах.