Зараз на сайті  

На сайті 15 гостей та 0 користувачів

   

Карта відвідувань  

   

pYheGAsFOFIЗапочаткована кілька років тому тісна співпраця між Національним природним парком «Синевир» та Національним педагогічним університетом ім.М.П.Драгоманова перетворилася у союз двох державних організацій, які спільними зусиллями роблять все можливе задля популяризації та розвитку Тереблянської долини. Відкриття кілька років тому Науково-навчального центру «Синевир» Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова у селі Колочава стало визначною подією у районі. Науково-навчальний центр налагодив та зміцнив зв’язки краю із популярним педагогічним вишом України, відкрив дорогу десяткам жителям краю до здобуття освіти у знаному університеті. Та найбільше студентів – драгоманівців із району є випускниками Колочавської ЗОШ №2, що розташована у присілку Брадолець. Тому напередодні новорічно-різдвяних свят саме ця школа отримала цінний та необхідний у навчанні подарунок - новий комп’ютер.  

 


Днями вручили подарунок школі від імені ректора Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова Віктора Андрущенка, першого проректора з організації навчально-виховної роботи і економіки Олега Падалка голова Міжгірської РДА Василь Худинець, директор НПП «Синевир» Микола Дербак та керівник ННЦ «Синевир» Анатолій Дербак.
«Керівництво та викладацький склад НПУ ім. М.П.Драгоманова дуже задоволені студентами із нашого регіону, яких там на сьогодні навчається близько п’ятдесяти. Співпраця із київським вишом дає багато можливостей для жителів Тереблянської долини. Тому бажаю учням вашої школи вчитися добре, рости здоровими та лише радувати батьків», – привітав брадолецьких школярів директор НПП «Синевир» Микола Дербак.
«Щиро дякуємо всім за цінний подарунок. У теперішні, нелегкі для країни часи, такий вагомий внесок у матеріально-технічну базу школи важко переоцінити. Сподіваємося, контакти із драгоманівським університетом лише міцнішатимуть і дадуть добрі плоди задля розвитку майбутнього покоління»,- наголосила директор Колочавської ЗОШ №2 Ганна Малета.
«Тісна співпраця НПП «Синевир» та села Колочава із НПУ ім. Драгоманова має надзвичайно важливе значення для соціально -економічного розвитку регіону,- розповідає голова Міжгірської РДА Василь Худинець. – Випускники Колочавських шкіл вчаться на бюджетній формі в університеті, чимало колочавців працевлаштовано на науково-оздоровчій базі. Завдяки співпраці село стає привабливішим для туристів, підвищується його культурний та економічний рівень розвитку. Тому я щиро дякую університету та дирекції Національного парку за вагому працю на благо регіону».

   
© ALLROUNDER